Eten en drinken nemen een belangrijke plaats in, in het Portugese leven. Voor het ontbijt is er weinig aandacht, maar voor de lunch en het avondeten des te meer. Dit zijn uitgebreide maaltijden waar de tijd voor genomen wordt. Mede daarom zijn in het park Costa Vicentina ruim 200 restaurants te vinden. Meer dan driekwart daarvan heeft een klassiek portugese keuken, hetgeen wil zeggen vis- en schaaldieren, ofwel gestoofd vlees.

De belangrijkste vissoorten op de menukaart van de restaurants zijn de tonijn, de stokvis en de sardine. Tonijn zwemt in de lente van de Atlantische Oceaan langs het park Costa Vicentina naar de Middellandse Zee. Daar leggen ze hun eitjes en blijven een paar maanden. De dikke vette tonijnen zwemmen in augustus weer terug. Onder de kust van de Algarve wachten vissersnetten ze op. De topkwaliteit tonijn gaat naar Japan voor sushi. De overige tonijn wordt ook wel het vlees van de Algarve genoemd. Ieder stukje van de vis wordt gebruikt en veel wordt geconserveerd.

Vleesgerechten in de restaurants zijn veelal stoofpotten van geiten-, lams-, maar vooral  varkensvlees bereid in lokale wijn. In het park Costa Vicentina wordt de ‘cataplana' gebruikt, een gesloten wokachtige pan waarin gerechten gaar worden gestoomd in het eigen vocht. Het gebied is vooral bekend om haar zwarte varkens.

Enkele typische gerechten uit de Portugese keuken van restaurants in het park Costa Vicentina:

Lijst met termen uit de Portugese keuken (pdf-formaat)

  • Sopa alentejana, een broodsoep met knoflook, koriander, olijfolie en een gepocheerd ei
  • Caldeirada: een visstoofpotje, dat bestaat uit aardappelen, ui, tomaat en diverse soorten vis.
  • Atum de cebolada, een moot verse tonijn uit de Algarve, met uien en tomatensaus
  • Sardinhas assadas, op houtskool gegrilde sardines
  • Porco à alentejana, een cataplana gerecht met varkensvlees en ‘clams'
  • Coelho em vinho, konijn bereid in wijn.
  • Cabrito assado, een aan één stuk geroosterd geitje, ingesmeerd met kruidenCataplana de Peixe: een vis-stoofschotel Choco frito, oftewel gefituurde inktvis


Restaurants in het Park Costa Vicentina.

Op de kaart hieronder staan ruim 175 restaurants afgebeeld in het park Costa Vicentina. Dit betreft een selectie uit het totaal: de snack-bars en fastfood-restaurants zijn niet meegenomen. Verder zijn een aantal restaurants niet digitaal bekend. Door op de kaart op 1 van de rode markeringen te klikken verschijnt informatie over het betreffende restaurant. De restaurants met een blauwe ster worden speciaal aanbevolen. Het klikken op het vierkantje linksboven op de kaart geeft een lijst van de gemarkeerde restaurants. De informatie over de restaurants beperkt zich tot feiten: voor meningen over het eten aldaar kunt u veelal terecht bij Tripadvisor. Het informatieblok eindigt met een link naar het restaurant verderop op deze pagina. Daar treft u de informatie over het restaurant nogmaals, maar nu ook met een link naar de eigen Tripadvisor-pagina en (indien aanwezig) de eigen Facebook-pagina.

Huurauto   Fietsen  Vogels

Het weer bomen Surfen

Zandstrand    Vissen Lopen

Sagres   Vakantiehuizen


Naar de pagina over het weer in het park Costa VicentinaNaar de pagina over vervoer in en naar het park Costa VicentinaNaar de partnerpagina van deze Costa Vicentina siteNaar de contactpagina van deze Costa Vicentina siteZoeken op deze site:Restaurants in het Park Costa Vicentina: per dorp.

Hieronder staan dezelfde restaurants als die op de kaart staan afgebeeld nogmaals weergegeven. Ze staan gegroepeerd per dorp: zo is er een cluster restaurants rond Porto Covo, Vila nova de Mifontes, OdemiraAljezur, Odeceixe, Zambujeira do Mar, Carrapateira , Vila do Bispo , Burgau, Salema en Sagres. De feitelijke informatie per restaurant is uiteraard dezelfde als op de kaart, onderstaande lijst kent echter nog een verwijzing naar de Facebook-  van en de Trip-advisor pagina over het betreffende restaurant.

Restaurants in de omgeving van Porto Covo

Restaurant Bom Petisco

Restaurant gelegen aan de centrale parkeerplaats bij Praia de Morgavel. Het heeft een mooie, centrale open keuken. Tachtig plaatsen binnen en nog eens veertig buiten op het (overdekte) terras.

Restaurant Bom Petisco - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia Morgável, Torpes-Sines, 7520-089 Sines, Portugal
Telefoon: +351 269 632 469
Website: http://restaurantebompetisco.pt/pt

Maandags gesloten en in de maand oktober. Op overige dagen geopend van 12:00 tot 15:00 uur en van 19:00 tot 22:00 uur.

Specialiteiten: Peixe: Polvo Cozido; Espetada de Lulas; Arroz de Marisco, Caldeirada e Grelhados. Carne: Bife à Casa. Doces: Mousse de Chocolate e Salada de Frutas.terug naar de overzichtskaartRestaurant Praia Grande Caffee

Gerenoveerd in April 2014. Het Praia Grande Caffe ligt uiteraard aan het gelijknamige strand, het eerste aan de noordkant van Porto Covo. Het heeft een bar, restaurant, en een terras met uitzicht op de zee. Het heeft verder gratis draadloos internet, een TV-ruimte en een speeltuin op het strand.

Restaurant Praia Grande Caffee - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua do Mar, Porto Covo 7520-437

Telefoon: + 351 269 905 182


Specialteiten: Petiscos frios e quentes: Saladas de polvo, ovas, búzios, lulas ou atum; Ameijoas à Bulhão Pato; Choco frito; Polvo à Praia ou caracóis. Hambúrguer Especial em pão d´água com alface, tomate, queijo, fiambre, cebola frita e ovo estrelado; Salada de frango com massa, alface, tomate, cenoura, cebola, maçã, frango e molho de iogurte com cebolinho; Camarão à Praia (camarão frito com mel).terug naar de overzichtskaart


Restaurant A Herdade

Restaurant met 85 plaatsen, met een aantal regionale specialiteiten. Is gehuisvest in een landelijk gelegen complex, dat ook appartementen verhuurt.

Restaurant a Herdade - Costa Vicentina


Adresgegevens:

Monte Das Varzeas, Porto Covo 7520

Telefoon: +351 269 905 329


Maandags gesloten, op oudejaarsavond en van 1 tot en met 24 oktober. Op overige dagen geopend van 12:00 tot 22:00 uur.


Specialiteiten: Peixe: Sopa de Cação; Bacalhau à Herdade; Açorda de bacalhau. Carne: Borrego à Herdade; Cabidela de galinha. Doces: Delícia de noz; Mousse de ananás; Pudim de ovos.terug naar de overzichtskaart
Restaurant A Ilha

Restaurant bij het strand recht tegenover het eiland Pessegueiro, met uitzicht op de zee en een terras. Binnen 100 plaatsen, op het terras 30.

Restaurant a Ilha - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Ilha do Pessegueiro, Porto Covo 7520, Portugal

Telefoon: +351 963 320 898

Email: restauranteailha@gmail.com

Dagelijks geopend van 9:00 uur tot middernacht.

Specialiteiten: Peixe: Feijoada de Búzios; Caldeirada; Massa de Peixe; Cataplana de Tamboril; Enguias fritas e Arroz de Marisco. Carne: Cataplana de carne de porco com amêijoas. Doces: Pudins de Ovos; Pudim de Mel; Pudim de amêndoa; tarte de nozes e passas; Mousse, Farófias; Folhados ou Bolinhos de Gila.terug naar de overzichtskaartRestaurant Luck Luck

Familie-restaurant, serveert gerechten uit de regionale keuken met de nadruk op de visgerechten, met als specialiteiten cherne cataplana, rijst met Octopus en gegrilde verse vis. Het restaurant heeft een terras met uitzicht op de zee.

Adresgegevens:
Rua Vasco da Gama, 33 | 7520-437, Porto Covo
Telefoon: + 351 269 905 233

Maandags gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 tot 22:00 uur.


terug naar de overzichtskaart


Restaurant ze Inacio

Restaurant ze Inacio - Costa Vicentina

Vis en vlees-restaurant aan het centrale plein, behorend bij het gelijknamige pension. Heeft een buitenterras. Het restaurant heeft Wifi.

Adresgegevens:
Rua vasco de gama, 38, Porto Covol
Telefoon: +351 269 905 977


terug naar de overzichtskaart


Lijst met termen uit de Portugese keuken (pdf-formaat)

Restaurant O Torreao

Vis en schaaldierenrestaurant, dat veel door Portugezen wordt bezocht. Klein, maar met een vrij groot terras. Gelegen aan het beroemde centrale plein.

Restaurant o Torreao - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Largo Marquês de Pombal 18, 7520-437 Porto Côvo
Telefoon: +351 269 905 163

Specialiteiten: Cataplana a Torrao, Cataplana de Mariscos, Cataplana de Peixe, Bife a Torreao, Peixe Fresco, Marisco Vivo, Massa de Peixe, Feijoada de Choco c/Gambas, Migas com Carne.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Cervejaria Marques

Een van de bekendere vis- en schaaldieren-restaurants in Porto Covo. Zeer gevarieerde menu's. Groot terras buiten.

Restaurant Cervejaria Marques - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Largo Marques de Pombal, 10-11 - PORTO COVO, Sines 7520-437
Telefoon: + 351 269 905 036Geloten op dinsdagen van oktober tot juni, op overige dagen geopend van 11:30 uur tot middernacht.

Specialiteiten: Entradas: Salada de Polvo; Salada de Ovas. Peixe: Espetadas de Lulas; Espetadas de Tamboril; Espetadas à Marquês; Massa de Peixe ; Açorda de Marisco; Feijoada de Búzios; Sopa de Cação. Carnes: Bife à Marquês; Porco preto grelhado.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Miramar

Een vrij eenvoudig familierestaurant, met een mooi uitzicht over de haven en de zee.

Restaurant Miramar - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Candido Da Silva 57a, 7520 Porto Covo

Telefoon: +351 268 905 449


terug naar de overzichtskaartRestaurant o Pescador

Klein en eenvoudig visrestaurant.

Restaurant o Pescador - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Vasco da Gama 15, Porto Covo, Portugal
Telefoon: +351 934 449 045
terug naar de overzichtskaart


Restaurant Os Rosas

Eenvoudig restaurant, tevens afhaalmaaltijden. Krijgt niet al te beste recensies.

Adresgegevens:

Restaurant os Rosas - Costa Vicentina

Rua Vasco da Gama 14, Porto Covo, Portugal

Telefoon: +351 269 905 100terug naar de overzichtskaartRestaurant La Bella Vita

Pizza-restaurant in een wandelstraat in Porto Covo, met groot terras.

Restaurant la Bella Vita - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Vasco da Gama 8, Porto Covo
Telefoon: + 351 269 905 115
Email: labellavita@iol.pt
Website: http://www.labellavita.eu

Dinsdags gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 tot 23:00 uur.

terug naar de overzichtskaartRestaurants in de omgeving van Vila nova de Milfontes

Restaurant Oasis

Middelgroot restaurant (64 plaatsen binnen en een terras met 40 plaatsen). Prachtig gelegen aan het strand van Furnas, de (rustige) zuidzijde van de Ribeira Mira.

Restaurant Oasis - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia das Furnas - Vila Formosa Vila Nova de Milfontes
Telefoon: +351 283 998 020

Vrijwel de hele maand oktober gesloten. In het laagseizoen op donderdag gesloten, overigens geopend van 10:00 tot 22:00 uur in de wintermaanden en van 9:00 tot 23:00 in de zomermaanden.terug naar de overzichtskaartRestaurant O Dunas Mil

Groot restaurant (140 plaatsen binnen, groot buitenterras), mooi gelegen, met fraai uitzicht over zee.

Restaurant o Dunas Mil - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Marginal da praia 7645 Vila Nova de Milfontes

Telefoon: +351 283 996 420/ 962611307

Website: http://dunasmil.com/


Dagelijks geopend van 7:00 tot 22:00 uur.


Specialiteiten: Mariscos Vivos,Caldeirada., Peixe Grelhado na brasa e massas de cherneterug naar de overzichtskaart
Quebramar Beach Bar

Strandbar, maar tevens restaurant, waar vooral genoten wordt van het mooie uitzicht.

Quebramar Beach Bar - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Franquia, Vila Nova de Milfontes 

 

terug naar de overzichtskaart
Restaurant O Prazer De Comer

Eenvoudig restaurant met dagmenu dat op de website staat.

Restaurant o Prazer de Comer - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua S. Sebastiao 29-B, Vila Nova de Milfontes 7645-314, Portugal

Telefoon: +351 967 877 44
Email: info@oprazerdecomer.pt
Website: http://www.oprazerdecomer.pt/

Dagelijks geopend van 10:00 tot 2:00 uur.terug naar de overzichtskaart


Pizzeria da Pietro

Kleine pizzeria met niet al te beste recensies.

Adresgegevens:
Rua Custodio Bras Pacheco, Vila Nova de Milfontes


Dagelijks geopend van 8:00 tot 23:00 uur.terug naar de overzichtskaart

Restaurante O Escondidinho

Restaurant met 70 plaatsen en in de zomer een groot terras.

Adresgegevens:
Largo Brito Pais, 4 Vila Nova de Milfontes 7630-133
Telefoon: +351 283 322 558


Specialiteiten: Polvo frito, polvo grelhado, chocos grelhados, lulas grelhadas, feijoada de chocos e espetadas de lulas com camarãoterug naar de overzichtskaart

Restaurant Mar e Sol

Middelgroot (46 plaatsen) restaurant.

Restaurant Mar e Sol - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Custodio Bras Pacheco, 7645, Vila Nova de Milfontes 7645-252
Telefoon: +351 283 996 384

Zondags gesloten, op overige dagen geopend van 9:00 uur tot middernacht.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Pareira da ti Judite

Klein, knus restaurantje, met tevens lunchmenu. Geregeld optredens en dansavonden.

adresgegevens:
Rua Cerca Das Arvores Lote 26, Vila Nova de Milfontes
Telefoon: +351 283 998 210
Email: parreiradatijudite@gmail.com

Op maandag gesloten, op overige dagen geopend van 11:00 tot 2:00 uur.terug naar de overzichtskaart

Pizzeria La Bella Pizza

Italiaans restaurant, met (zoals de naam al aangeeft) voornamelijk een pizza-menu. Tevens afhalen.

Restaurant la Bella Pizza - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Casa do Povo, nº8 R/C, Vila Nova de Milfontes
Telefoon: +351 283 107 735/ 968 808 569
Website: http://labellapizza.pt/

Openingstijden: zaterdag en zondag van 12:00 tot 15:00 uur en van 19:00 tot 23:00 uur. Overige dagen van alleen van 19:00 tot 23:00 uur.terug naar de overzichtskaart


Restaurant/Marisqueira o Pescador

Bejubeld vis en schelpdieren restaurant ten noorden van het centrum. Wordt ook veel door de lokale bevolking bezocht. Staat bekend om zijn kreeft.

Restaurant o Pescador - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua da Praça 18, 7645 301 VILA NOVA DE MILFONTES

Telefoon: +351 283 996 338Dagelijks geopend van 9:00 tot 22:30 uur.

Specialiteiten: Peixe: Peixe grelhado; Arroz de marisco; Açorda de marisco; Arroz de tamboril. Carne: Carne à Alentejana; Carnes grelhadas.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Porto das Barcas

1 van de bekendere, maar ook wat duurdere restaurants in Vila nova de Milfontes, met een fraai uitzicht. Gelegen aan de Rota Vicentina. 75 plaatsen binnen en 25 buiten op het terras. Reserveren wordt aanbevolen.

Restaurant Porto das Barcas - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Estrada do Canal, Vila Nova de Milfontes 7645
Telefoon: +351 283 997 160/ 961 855 348
Email: restaurante.portodasbarcas@gmail.com

Dinsdags gesloten, behalve in het hoogseizoen. Op andere dagen geopend van 12:00 tot 15:00 uur en van 19:00 tot 23:00. In november en december: zaterdag van 12:00 tot 23:00 uur en zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Specialiteiten: peixinhos da Horta, Gambas à Brás, Tibornas alentejanas com queijo cabra e farinheira de entrada, Massinha de peixe com aroma de hortelã fresca, Mousse de chocolate com flor de sal e azeite virgem.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Chave d'Ouro

Schaal- en schelp-dierenrestaurant.

Restaurant Chave d'Ouro - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Custodio Bras Pacheco 61, 7645-256, Vila Nova de Milfontes
Telefoon:  + 351 283 996 290

Zondags gesloten, op overige dagen geopend van 7:30 tot 2:00 uur, op zaterdag van 8:00 tot 2:00 uur.

Specialiteiten: Marisqueira (frutos do mar)terug naar de overzichtskaart


Restaurant O Botequinho do Xico

Traditioneel portugees restaurant met 60 plaatsen.

Restaurant o Botequinho - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Custódio Brás Pacheco, Vila Nova de Milfontes 7645-252, Portugal
Telefoon: +351 283 996 334/ 938 346 412

Website: http://restauranteobotequinhodoxico.pt/pt


In de wintermaanden maandags gesloten. Overige dagen geopend van 9:00 uur tot middernacht.

Specialiteiten: Carne de Porco à Cuca, Feijoada de Chocos, Feijoada de Marisco, Espetadas de Tamboril e o Bife de Atum.terug naar de overzichtskaartRestaurant Casqueiro

Met name op vrijdagen druk bezocht restaurantje met veel vleesgerechten.

Adresgegevens:
Rua do pinhal 29, Vila Nova de Milfontes
Telefoon: + 351 283 998 423


Specialiteiten: Leitao a bairrada, Carnes de Porco preto na brasa, Peize da costa assodo na brasa, Petiscos variados.

terug naar de overzichtskaartRestaurant O Cantinho da Maria

Klein restaurantje aan de noordkant van Vila nova de Milfontes.

Restaurant o Cantinho da Maria - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Moinho Vento Lt. 2 -R/C -D Vila N Milfontes 7645-282
Telefoon: +351 283 996 362


Specialiteit: Choco Fritoterug naar de overzichtskaartRestaurant Tasca Do Celso

Populair, maar ook wat duurder restaurant, enigszins verborgen gelegen in het oude deel van Vila nova de Milfontes. Het heeft 50 plaatsen binnen en nog eens 30 op het terras.

Restaurant Tasca do Celso - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua dos Aviadores, 7645-225 Vila Nova de Milfontes - Odemira
Telefoon: +351 283 996 753
Email: tascacelso@sapo.ptWebsite: http://www.wonderfulland.com/wonder2006/eat/celso/indexhouse.htm

In het laagseizoen op maandag gesloten, gesloten in januari. Op overige dagen geopend van 12:00 tot 3:00 uur.terug naar de overzichtskaartRestaurant Patio Alentejano

Druk bezocht restaurant aan klein straatje, uiteraard met patio-deel.

Restaurant Patio Alentejano - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua do Pinhal No4, 7645 Vila Nova de Milfontes, Vila Nova de Milfontes
Telefoon: + 351 283 997 164Donderdags gesloten, op overige dagen geopend van 9:00 tot 2:00 uur.

terug naar de overzichtskaart

Restaurant A Fateixa

Vrij groot (86 plaatsen) vis- en schelp-dieren restaurant, met een fraai uitzicht op de rivier de Seixe.

Restaurant a Fateixa - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Largo do Cais, Vila Nova de Milfontes 7630
Telefoon: +351 283 996 415 / 283 996 898
Dagelijks geopend van 9:00 tot middernacht. In het laagseizoen op woensdag gesloten.terug naar de overzichtskaartRestaurant Portal Da Vila


Restaurant Portal da Vila - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Sarmento Beira, Vila Nova de Milfontes
Telefoon: +351 961 251 182terug naar de overzichtskaart


Restaurant Ritual

Modern, hip tapas-resaurant met Portugese, Tapas, Vegetarische en Fusion gerechten. Vaak ook exposities. Binnen vijftig plaatsen, terras heeft 16 plaatsen.

Restaurant Ritual - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Barbosa Viana, 4, Vila Nova de Milfontes 7645-230l
Telefoon: +351 283 998 648Gesloten van 31 oktober tot 1 april, in de overige maanden geopend van 18:00 tot 23:00 (in september en oktober) en van 12:00 tot 24:00 uur van juni tot en met augustus.


Specialiteiten: Sopas, saladas, sandes e petiscos. Peixe grelhado. Cozinha internacional. Doces: Carpaccio de ananás marinado em coli de menta; Carpaccio de pêra quente, nozes e mel com gelado de queijo cabra; Charlotte de chocolate e menta.terug naar de overzichtskaart

Restaurant Paparoca

Een restaurant zonder vast menu: er is een dagelijks wisselend vis- en vleesgerecht.

Restaurant Paparoca - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Largo de Brito Pais 1, Vila Nova de Milfontes 7645-234
Telefoon: +351 283 996 286
Dagelijks geopend van 7:00 uur tot middernacht.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Morais

Klein restaurant, tevens bar, gelegen aan verkeersluw pleintje, centraal in het oude deel van Vila nova de Milfontes.

Restaurant Morais - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua António José Almeida, 1, Vila Nova de Milfontes 7645-220
Telefoon: +351283886827
Email: restaurantemorais@live.com.pt
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot middernacht.terug naar de overzichtskaart
Restaurant a Choupana

Vis en schaal- en schelp-dieren restaurant aan het strand Farol.

Restaurant a Choupana - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Praia do Farol, 7645 Vila Nova de Milfontes

Telefoon: +351 283 996 643


Dagelijks geopend tot 22:00 uur.


Specialiteiten: Peixe: Sardinhas e carapaus assados; Peixe fresco para grelhar; Marisco. Carne: Frango assado.terug naar de overzichtskaartRestaurant João da Longueira

Vrij groot (90 plaatsen) 'Europees' restaurant, modern ingericht.

Restaurant Joao da Longueira - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua José António Gonçalves 99, 7630-084 Longueira / Almograve
Telefoon: +351 283 647 168

Email: armandolongueira@mail.telepac.pt

Maandags gesloten, op overige dagen geopend van 9:00 tot 2:00 uur.terug naar de overzichtskaart


Restaurant o Josue

Middelgroot restaurant (60 plaatsen), in huiskamerstijl. Restaurant o Josue - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Jose Antonio Goncalves 87, Longueira/Almograve 7630-084
Telefoon: +351 283 647 119

Dinsdags gesloten, overige dagen van 10:00 tot 2:00 geopend.


Specialiteiten: Entradas: Percebes e Salada de polvo. Peixe: Sargo; Caldeirada; Arroz de tamboril e Massa de cherne. Carne: Coelho frito.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Sabores E Mar

Een heel klein restaurantje, met een beperkte menukaart. Het restaurant heeft Wifi.

Adresgegevens:
Largo Do Comercio, nº4 B, Almograve 7630-017
Telefoon: +351 283 694 047


terug naar de overzichtskaart


Restaurant o Lavrador

1 van de twee restaurants die Almograve rijk is. Traditioneel portugese keuken.

Restaurant o Lavrador - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Largo Do Comercio, Almograve 7630
Telefoon: + 351 283647182
Woensdags gesloten.

Specialiteiten: Sopas: Sopa de peixe. Peixe: Caldeirada; Massa de peixe; Peixes grelhados; Peixes no forno; Feijoada de búzios.terug naar de overzichtskaartRestaurants in de omgeving van Odemira
Restaurant Fonte Férrea

Gelegen in een rustige zijstraat aan de rand van het kleine centrum van Odemira, vlakbij het gelijknamige park.

Adresgegevens:

Rua Fonte Férrea 7630-154 Odemira

Telefoon: +351 283 322 763


terug naar de overzichtskaart


Restaurant Duo Mira

Vrij groot restaurant (70 plaatsen) in het lagere deel van het centrum van Odemira.

Adresgegevens:
Largo Brito Pais 2, Odemira 7630
Telefoon: +351 283 322 588


Zondags gesloten, op overige dagen geopend van 8:00 tot middernacht.

Specialiteiten: Entradas: Queijos Curados, Salada de Polvo, Perninhas de Rã; Peixe: Bacalhau à Casa, Massa de Chocos, Grelhados (Sardinha, Peixe-Espada, Chocos, Lulas, etc); Carnes: Migas à Alentejana, Ensopado de Borrego; Sobremesas: Bolo Alentejano, Doce de Canela, Pudim Flan


terug naar de overzichtskaart

Restaurant os Bons Amigos

Restaurant dat bij het gelijknamige hotel hoort. Het ziet er van de voorkant wat morsig uit, maar dat geldt niet voor de rest van het restaurant. Komend vanaf het zuiden is het net voor de brug over de rivier de Mira.

Adresgegevens:
Av. ª Teófilo da Trindade 11  7 630 - 124 Odemira (São Salvador e Santa Maria)
Telefoon: +351 283 327 291
Website: http://residencialosbonsamigosdeodemira.pt

Zondags gesloten. Op overige dagen geopend van 9:30 tot 22:00 uur.

Specialiteiten: Sopas: Sopas de Peixe,Sopa de Tomate. Carne: Carne de Porco à Alentejana, Carne de Porco com Migas, Secretos de Porco Preto, Espetadas Porco Preto, Javali Estufado. Peixe: Açorda de Marisco,Arroz de Marisco, Arroz de Tamboril, Bacalhau à Casa.terug naar de overzichtskaart


Restaurant o Tarro

Restaurant, snack-bar en patisserie, met op het menu gerechten uit de traditionele keuken van de Alentejo.

Adresgegevens:
Estrada da Circunvalação 7630-130 Odemira
Telefoon: +351 283 322 161 / 917 586 209


Van 25 december tot 1 mei gesloten. Op overige dagen geopend van 8:00 tot 2:00 uur. De keuken gaat zomers dicht om 24:00 uur en 's winters om 23:00 uur.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Tasca do Bernardo

Middelgroot restaurant (50 plaatsen in de zaal, 36 op het terras), een paar kilometer ten zuiden van Odemira.

Adresgegevens:

Avenida Commercio, 6   Boa Vista dos Pinheiros, Odemira 7630-033, Portugal

Telefoon: +351 283 386 476


Dagelijks geopend van 12:00 tot 15:00 uur en van 19:00 uur tot middernacht.


Specialiteiten: Peixe: Bacalhau com alho e coentros ou açorda. Carne: Grelhados de porco preto, novilho, aves ou borrego.terug naar de overzichtskaartRestaurants in de omgeving van Zambujeira do Mar
Restaurant o Sacas

Middelgroot vis- en zeevruchten-restaurant (tachtig plaatsen binnen en evenzoveel op het terras) aan het haventje ten noorden van Zambujeira do Mar. De vis komt dan ook rechtstreeks van de op enkele meters van het restaurant gelegen vismarkt.

Restaurant o Sacas - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Estrada da Barca 7630-764, Zambujeira do Mar
Telefoon: +351 283 961 151/ 967 855 615In het laagseizoen (oktober tot en met mei) op woensdags gesloten. Op overige dagen geopend van 12:30 tot middernacht. In december gesloten.

Specialiteiten: Peixe: Sopa de cação; Grelhados de peixe; Caldeirada de peixe; Feijoada de búzios; Bife de peixe; Arroz de polvo; Ensopado e Fricassé de safio e de Raia; Raia à francesa e Lagosta grelhada.
terug naar de overzichtskaart


Restaurant a Barca Tranquitanas

Visrestaurant ten noorden van Zambujeira do Mar, met zeezicht. Eenvoudig van opzet. Vlakbij het haventje gelegen.  Krijgt zeer lovende recensies.

Restaurant a Barca Tranquitanas - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Entrada da Barca, 7630-340 Zambujeira do Mar, 7630-734
Telefoon: +351 283 961 186
Dagelijks geopend van juli tot en met 15 september van 12:00 uur tot middernacht. In de overige maanden op maandag gesloten. In december en januari gesloten.


Specialiteiten: Peixe: Feijoada de Búzios; Peixe grelhado no carvão; Polvo frito; Caldeirada; Moreia frita; Filetes de peixe e Pampo com arroz de tomate.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Pizzeria Casino Da Ursa

Vrij groot (binnen 92 plaatsen, op het terras 32) Italiaans restaurant in het 'centrum' van Zambujeira do Mar.

Pizzeria Casino da Ursa - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua do Mercado, 7630 Zambujeira do Mar
Telefoon: +351 283 961 180/ 917 192 114


Maandags gesloten, op overige dagen, in het hoogseizoen (juni tot en met september) geopend van 11:00 uur tot middernacht. Buiten het seizoen van 11:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00 uur. In december en januari gesloten.terug naar de overzichtskaartLijst met termen uit de Portugese keuken (pdf-formaat)Restaurant Rita

Restaurant (60 plaatsen) met traditionele Portugese keuken, met een mooi uitzicht op zee.

Restaurant Rita - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Largo de Mira Mar, 1  7630-790 Zambujeira do Mar, Odemira

Telefoon: +351 283 961 317


Donderdags gesloten.terug naar de overzichtskaart

Restaurant O Martinho

Restaurant met fraai uitzicht over het strand van Zambujeira.

Adresgegevens:
Largo Miramar, 2, 7630-790 Zambujeira do Mar
Telefoon: +351 283 961 401

terug naar de overzichtskaart

Restaurant Taberna di Vitoria

Restaurant Taberna di Vitoria - Costa Vicentina


Adresgegevens:

Largo de Mira Mar, Zambujeira do Mar, Odemira.terug naar de overzichtskaart

Marisqueira Costa Alentejana

Goed bekend staand steakhouse met tevens mediterraine gerechten. Heeft ook een bar-gedeelte. Gelegen in het centrum van Zambujeira, vlak aan zee.

Adresgegevens:
Rua Mira Mar 8, Zambujeira do Mar, Odemira 7630-789
Telefoon: +351 283 961 508

Maandags gesloten, op overige dagen geopend van 8:00 tot 22:00 uur.

 

terug naar de overzichtskaart

Restaurant Sol Dourado

Restaurant dat bij het gelijknamige hotel hoort, gelegen aan het centrale plein in Zambujeira do Mar.

Restaurant Sol Dourado - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua Da Palmeira, Lote 43, Zambujeira do Mar, Odemira 7630 794

Telefoon: +351 965 220 873

E-mail: soldouradozambujeira@gmail.comWebsite: http://www.soldouradozambujeira.com/terug naar de overzichtskaart


Restaurant Mar e Sol

Restaurant met 46 plaatsen in het centrum van Zambujeira do Mar.

Restaurant Mar e Sol - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua Mira Mar 7630 Zambujeira do Mar, Odemira

Maandags gesloten.terug naar de overzichtskaart


Restaurant i Cervejaria

Visrestaurant in het centrum van Zambujeira do Mar, met 42 plaatsen binnen en 24 plaatsen op het terras.

Restaurant i Cervejaria - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua Miramar, 14  7630-789 Zambujeira do Mar
Telefoon: +351 283 961 113/ 966 023 265In het laagseizoen (september tot en met juni) op dinsdag gesloten, overige dagen geopend van 12:00 uur tot 2:00 uur.terug naar de overzichtskaartRestaurant Nobre Vendinhas

Restaurant gelegen midden in Zambujeira do Mar

Restaurant Nobre Vendinhas - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua Mira Mar nº10 7630-789
Telefoon: +351 283 961 141Facebook: https://www.facebook.com/NobreVendinhas

Dagelijks geopend van 10:00 tot middernacht.

terug naar de overzichtskaart

Restaurant ponto e virgula

Tapasbar en -restaurant, tevens steakhouse en hamburgerrestaurant. Binnen modern ingericht, buiten een groot terras in het centrum van Zambujeira.

Adresgegevens:
Rua de Miramar 19, Zambujeira do Mar, Odemira 7630-789
telefoon: +351 968 025 569terug naar de overzichtskaart


Restaurant Pescadores Praia do Carvalhal

Een in 2008 gebouwd visrestaurant, fraai gelegen op het strand van Carvalhal.

Adresgegevens:

Praia do Carvalhal, 7570-782

Telefoon: + 351 967 977 193

Website: http://www.herdadedacomporta.pt/pt/restaurantes/restaurante-dos-pescadores/


Op woensdag geslotenterug naar de overzichtskaartRestaurants in de omgeving van Aljezur
Restaurant Pont' a Pe

Klein restaurantje (30 plaatsen binnen, 20 op het terras) in oud-Aljezur. Rustig gelegen, vlak aan de Ribeira de Aljezur. Het wordt (mede door zijn ligging) goed bezocht, ook door de lokale bevolking.

Restaurant Pont' a Pe - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Largo da Liberdade - 8670-065 ALJEZUR

Telefoon: +351 282 998 104

Email: contact@pontape.pt

Website: http://www.pontape.pt/restaurante/index.html

Zondags gesloten


Specialiteiten: Grelhados de peixe fresco, grelhados de carne de porco preto, couvada à lavrador. Caldeirada, massa de tamboril, feijoada de búzios, bolo de batata-doce com amêndoa.terug naar de overzichtskaartPizzeria Vicentina

Een klein (24 plaatsen) restaurantje aan de N120 in het oude deel van Aljezur. Heeft goedkope, lokale gerechten. Niet alleen maar pizza: ook dagmenu's, die staan aangegeven op het grote raam. Het restaurant wordt bij de lunch druk bezocht door de lokale bevolking. Nog niet bekend bij Tripadvisor.

Pizzeria Vicentina - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua 25 de Abril - 8670-088 ALJEZUR


Maandags gesloten


Specialiteiten: Arroz de marisco, grelhados, caldeirada, arroz de safio.terug naar de overzichtskaart

Restaurant O Pintainho

Een wat sjofel uitziend en klein restaurantje aan de zuidkant van het oude deel van Aljezur.

Restaurant o Pintainho - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua 25 de Abril, 43  Estrada Nacional 120, Aljezurterug naar de overzichtskaart


Restaurant lll Geracao

Het voormalige restaurant Ruth o Ivo is aan het begin van 2016 overgenomen en gaat verder onder deze naam. Middelgroot (48 plaatsen) restaurant aan de N120 in oud-Aljezur. Het restaurant staat bekend om zijn gegrilde vis. In het zomerseizoen is vanwege de drukte reserveren aan te raden.

restaurant lll Geracao in Aljezur - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua 25 de Abril - 8670-088 ALJEZUR

Telefoon: +351 282 998 534


Maandags gesloten, op overige dagen geopend van 9 uur  's ochtends tot 12 uur 's nachts.

Specialiteiten: Peixe e marisco da Costa Vicentina, arroz de marisco, papas mouras com “piques”, carapaus alimados c/batata-doce, pastéis de batata-doce, bolo de batata-doce, fritosterug naar de overzichtskaart


Restaurant Primavera

Klein (30 plaatsen binnen, 24 op het terras) restaurant, waar ook kan worden ontbeten. Gelegen aan de N120, maar van deze drukke weg gescheiden door een brede parkeergelegenheid. Menu bestaat uit lokale gerechten, die zowel binnen als op het terras worden opgediend. Het restaurant heeft Wifi.

Restaurant Primavera - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua 25 de Abril - 8670-088 Aljezur

Telefoon: +351 282 998 294

Zondags gesloten


Specialiteiten: Bife de pimenta, entrecosto no churrasco, massa de tamboril, peixe fresco, pastéis de batata-doce e doce regional algarvio.terug naar de overzichtskaart


Restaurant - Pizzeria A bica

Op een wat vreemde plek gelegen restaurantje (35 plaatsen). Net buiten het nieuwe dorp, in de richting van Monchique.

Restaurant a Bica - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Cruz – Igreja Nova - 8670-089 ALJEZUR

Telefoon: +351 282 998 693

Op elke doordeweekse dag open voor lunch en diner, in het weekend alleen geopend voor diner.


Specialiteiten: Pizzas, massas, bifinhos de perú com cogumelos, fondue de carne e raclette de queijo.

terug naar de overzichtskaartRestaurant a Lareira

Vrij groot (80 plaatsen) restuarant, met een klein terras (15 plaatsen), gelegen net buiten het centrum van het nieuwe deel van Aljezur, vlak bij de weg naar Monchique (de N267).

Restaurant a Lareira - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua 13 de Janeiro - 8670-130 ALJEZUR

Telefoon: +351 282 998 440

Zaterdags gesloten


Specialiteiten: Cataplana de peixe, grelhados diversos, comida regional com batata-doce, pratos regionais (tipo caseiro).

terug naar de overzichtskaart


Casa de Pasto a paparoca

Heel klein restaurantje in het nieuwe deel van Aljezur.

Restaurant Paparoca - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Largo 1º de Maio, 2  Igreja Nova  8670 ALJEZUR
Telefoon: +351 282 991164terug naar de overzichtskaart

Restaurant Portal da Varzea

Restaurant met mediterraine keuken, 36 plaatsen, gelegen aan de N120, tegenover de opgang naar de Hypermarche.

Terras en speelplaats voor kinderen.

Restaurant Portal da Varzea - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Quinta do Sabugueiro - EN 120 - 8670-122 ALJEZUR

Telefoon: +351 965649356/964819797/282997087


Dagelijks geopend vanaf 7:00 uur.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Vicentina

Veertig plaatsen

Adresgegevens:

Av. General Humberto Delgado, s/n - 8670-001 ALJEZUR

Telefoon: +351 282 990 031 / +351 282 995 443

Woendags gesloten


Specialiteiten: Arroz de marisco, arroz de tamboril, cataplana de peixe, naco de vitela na pedra, bacalhau à Vicentina

terug naar de overzichtskaart


Restaurant o Chefe Dimas

Groot (binnen 150 plaatsen, op het terras 200 plaatsen) restaurant, gelegen aan de N120, net ten noorden van het nieuwe deel van Aljezur, een paar honderd meter na het zwembad en de afslag naar het strand van Amoreira.

Restaurant o Chefe Dimas - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Aldeia Velha - 8670-014 ALJEZUR

Telefoon: +351 282 998 275


Woensdags gesloten, geopend voor lunch van 12:00 tot 16:00, diner van 19:00 tot 22:00 uur.


Specialiteiten: Arroz de marisco, arroz de tamboril, cataplana de amêijoas.terug naar de overzichtskaart

Restaurant Vale Gatinhos

Gelegen aan de N120, net ten zuiden van de afslag naar het strand van Monte Clerigo en Arrifana.

Restaurant Vale Gatinhos - Costa Vicentina


Adresgegevens:

EN 120  Vale Gatinhos   8670 ALJEZUR

Telefoon: +351 919 697 882

Email: antoniopalma@live.fr

Specialiteiten: churrascos, mariscos, pequenos-almoços, brunch, bufetes, cozinha francesa, grega e mediterrânica.terug naar de overzichtskaart


Restaurant O Ze

Klein restaurantje aan de parkeerplaats bij de opgang naar het strand van Monte Clerigo. Terras aan zon- en schaduw-zijde. Beperkte menukaart.


Adresgegevens:

Praia do Monte Clerigoterug naar de overzichtskaart

Restaurant a Rede

Dit kleine restaurantje bestaat sinds 1990 en is mooi gelegen aan het strand van Monte Clerigo. De menukaart is vrij beperkt, met name de salades staan goed bekend.

Adresgegevens:
Praia Do Monte Clerigo, Aljezur 8670-140
Telefoon: +351 282 998 759


Specialiteiten: saladinha de polvo, gaspacho, ameijoas à Bulhão à Pato, caracóis, bruschettas.
terug naar de overzichtskaart


Restaurant Paraiso do Mar

Zeer mooi gelegen restaurant (52 plaatsen binnen, groot terras aan de zonnezijde) aan de noordkant van het strand van Amoraira

Het is te bereiken door op de N120, ten noorden van Aljezur de eerste afslag naar het westen te nemen.

Restaurant Paraiso do Mar - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Amoreira 8670 ALJEZUR
Telefoon: +351 282 991 088


Dagelijks geopend tot 21:30 uur. Van december tot maart gesloten.


Specialiteiten: Peixe: peixe cozido; Sargo grelhado; Sardinhas; Caldeirada (por encomenda) e Peixes grelhados.

terug naar de overzichtskaartRestaurante a Taberna do Gabriel II

Klein (30 plaatsen binnen en evenzoveel buiten), maar prachtig gelegen restaurant, aan de zuidkant van het strand van Amoreira

Per auto alleen te bereiken vanaf Monte Clerigo.

Restaurant a Taberna do Gabriel - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Praia da Amoreira (entrada pela estrada da Praia do Monte Clérigo)

Telefoon: +351 282 991 939


Dagelijks geopend van 10:00 tot 21:00 uur.


Specialiteiten: Feijoada de búzios, arroz de marisco, cataplana de peixe e marisco, camarão à Gabriel, bife especial à casa.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Vale da Telha

In 2016 kreeg dit restaurant een nieuwe eigenaar en een make over. Nu is het een vrij groot (130 plaatsen), ruim opgezet hamburger-restaurant, aan de rotonde met de dennenbomen in Vale da Telha, een urbanisatie tussen de stranden van Arrifana en Monte Clerigo. Op het menu staan hamburger-gerechten met vrij eenvoudige salades.

Adresgegevens:

Rua do Bojardim 836, Vale da Telha, Aljezur

Specialiteiten: carnes grelhadas: bife de crocodilo, bife de canguru, bife de veado
terug naar de overzichtskaartPizzeria Arte Bianca

Eind 2015 geopend restaurantje op een niet al te fraaie plek in Vale da Telha, in de buurt van Arrifana. Van dezelfde eigenaren als het gelijknamige (afhaal)restaurant in Aljezur. Vrij beperkte menukaart. Gericht op het surferspubliek van de surfcamps in de nabijheid.

Adresgegevens:

M105 Vale da Telha, 8670 Aljezurterug naar de overzichtskaartRestaurant a Fortaleza

Gelegen aan de bovenzijde van Arrifana, op het plateau achter de kliffen, 38 plaatsen. 

Restaurant a Fortaleza - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Arrifana 8670-111 ALJEZUR
Telefoon: +351 282 998474


Specialiteiten: Arroz de Marisco; Arroz de Tamboril; Caldeirada; Feijoada de Búzios; Açorda de Marisco; Massa de Peixe; Peixe Grelhado
terug naar de overzichtskaart


Restaurant Oceano

Middelgroot restaurant 45 plaatsen en een buitenterras, aan de bovenzijde van Arrifana. 

Restaurant Oceano - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Arrifana 8670-111 ALJEZUR
Telefoon: +351 282 997300

Dinsdags gesloten en van oktober tot en met november.


Specialiteiten: Peixe fresco, marisco, arroz de tamboril, caldeirada, cataplana de marisco, arroz de marisco, costeletões, naco na pedra, massada de tamboril e de marisco, cataplana de marisco.

Arroz de Marisco; Arroz de Tamboril; Caldeirada; Peixes Frescos; Naco na Pedra; Costoletões

terug naar de overzichtskaart


Casa de Pasto Sol e mar

Klein restaurantje (25 plaatsen) gelegen bovenop de kliffen van Arrifana.

Casa de Pasto Sol e Mar - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Arrifana 8670-111 ALJEZUR
Telefoon: +351 282 998506

Specialiteiten: Arroz de Marisco; Caldeirad;  Feijoada de Búzios


terug naar de overzichtskaart


Restaurant Brisamar

Klein restaurantje, gelegen bovenop de kliffen van Arrifana.

Restaurant Brisamar - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Arrifana 8670-111 ALJEZUR
Telefoon: 0351 282 998436

Alleen in de zomermaanden geopend.

Specialiteiten: Arroz de Marisco; Arroz de Tamboril Caldeirada; Arroz de Pato no Portoterug naar de overzichtskaart

Restaurant Hello Sailor

Recent geopend restaurant met uitzicht op de baai van Arrifana. Uiteraard gericht op het surferspubliek.

Adresgegevens:

Praia da Arrifana CP 806, 8670-111 Aljezur
Telefoon: 0351 282 994 289
Email: info@hello-sailor-arrifana.com
Site: http://www.hello-sailor-arrifana.com/terug naar de overzichtskaart

Restaurant o Paulo

Mooi gelegen restaurant (50 plaatsen), tegenover de ruines van Fortaleza, met een prachtig uitzicht over de baai van Arrifana.  

Restaurant o Paulo - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Arrifana 8670 ALJEZUR
Telefoon: +351 282 995 184 / 934 975 251
Email: info@restauranteopaulo.comSite: http://www.restauranteopaulo.com


Dagelijks geopend van 9:30 uur tot middernacht.terug naar de overzichtskaartLijst met termen uit de Portugese keuken (pdf-formaat)Restaurant o Pescador

Klein restaurant (30 plaatsen) bovenop de kliffen van Arrifana. 

Restaurant o Pescador - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Arrifana 8670-111 ALJEZUR
Telefoon: +351 965 649 356


Dagelijks geopend.

Specialiteiten: Arroz de Marisco; Grelhados; Caldeirada; Arroz de Safio; Strogonoff de camaraoterug naar de overzichtskaartRestaurant da Praia

Prachtig gelegen restaurantje dichtbij het strand van Arrifana. Vanwege een parkeerverbod is het restaurant in de zomermaanden alleen te voet te bereiken. 

Restaurant da Praia - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Arrifana – Cx Postal 808-A - 8670-111 ALJEZUR
Telefoon:  +351 282 998 527/+351 917 936 795
Email:restaurantepraiaarrifana@gmail.com
Site: http://www.restaurantepraiaarrifana.com/Specialiteiten: peixe fresco, percebes, picanha na grelha, petiscos típicos portugueses (como polvo suado, feijoada de choco, moreia frita…), saladas com
produtos frescos, crepes salgados e doces, sobremesas caseiras


Dagelijks geopend:
van  01 Juni tot 15 September: Restaurant van 09:30 tot 24:00 uur  (de keuken van 12:30 tot 22:30 uur), van 16 September tot 31 Mei:  Restaurant van 10:30 às 20:00 uur (de keuken van 12:30 tot 20:00 uur).

Voor maaltijden na  20:00 uur in het laagseizoen is reserveren vereist.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Bistrot Gulli

Mediteraans restaurant aan de N120, vier kilometer ten zuiden van Aljezur. Het heeft tevens een pizzamenu, maar ook een loungebar. Het restaurant wordt beheerd door de eigenaar van de 500 meter verderop gelegen Herdade Quinta Natura Turismo Rural. Het restaurant krijgt zeer goede kritieken.

Adresgegevens:

Aan de N120, Sitio de St. Susana, Aljezur 8670-153

Telefoon: +351 282994344

Op maandag gesloten, de overige dagen geopend van 12:30 uur tot middernacht.terug naar de overzichtskaart


Casa de Pasto Andre

Klein restaurantje (20 plaatsen) aan de N120, ten zuiden van Aljezur. 

Casa de Pasto Andre - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Moinho da Légua 8670-136 ALJEZUR
Telefoon: +351 282 998 237

terug naar de overzichtskaart


Restaurant Moinho da Legua

In 2015 vernieuwd restaurant, met een terras(je) buiten, gelegen aan de N120 tussen Lagos en Aljezur. Wordt veel gebruikt als lunchgelegenheid.

Adresgegevens:

EN120, Aljezur

Telefoon: + 351 282 997 032
Dagelijks geopend van 7:30 uur tot middernacht.


terug naar de overzichtskaart


Restaurant Bar Chill Out Grill

Gelegen aan de N120, ten noorden van Aljezur, aan de afslag naar de camping, waar dit restaurant zich ook voornamelijk op richt. Het is een vrij klein restaurant, met dertig plaatsen binnen en een evenzogroot buitenterras.

Restaurant Chill Out Grill - Costa Vicentina

Adresgegevens:

E.N. 120 - Aldeia Velha - 8670-014 ALJEZUR

Telefoon: +351 962 232 746 / +351 965 815 989Dagelijks geopend van 10:00 tot middernacht.


Specialiteiten: Percebes, mexilhões e navalheiras, queijos gratinados, cogumelos recheados, carpaccio de salmão fumado, peixe fresco grelhado, polvo da costa, lulas grelhadas, grelhados de carne argentina com molhos especiais da casa, fondues variados, chilli com carne, camarão com gengibre.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Onex

Vrij groot (90 plaatsen) restaurant aan de N120 in Rogil, vijf kilometer ten noorden van Aljezur.

Restaurant Onex  Costa Vicentina

Adresgegevens:

Av. 16 de Junho, 134 | 8670-440 Rogil

Telefoon: +351 282 998 228Dinsdags gesloten


Specialiteiten: Bife à Onex, peru de caril, camarão à Indiana, bife de pimenta, bacalhau na brasaterug naar de overzichtskaart


Restaurant Tres Arquinhos

Middelgroot restaurant (60 plaatsen) met een cafe-gedeelte, gelegen aan de N120.

Adresgegevens:
Av.16 de Junho, 125 8670-440 ROGIL
Telefoon: +351 282 998924


Facebook: https://www.facebook.com/pages/cafe-tres-arquinhos/115415385138357


Specialiteiten: Bife à Chefe; Sargo Grelhado; Cabidela de Galinha

terug naar de overzichtskaart


Restaurant O Cruzeiro

Groot restaurant (135 plaatsen) gelegen aan de N120.

Restaurant o Cruzeiro - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Av. 16 de Junho, 37 8670-440 ROGIL
Telefoon: +351 282 998369

Specialiteiten: Camarão; Bacalhau


terug naar de overzichtskaart


Restaurant O ponto de Encontro

Restaurant o Ponto de encontro - Costa Vicentina

Adresgegevens:
EN120 - Maria Vinagre 8670-430 ROGIL
Telefoon: +351 282 994340

Specialiteiten: Arroz de Marisco; Cataplana de Peixe; Migas c/ Entrecosto; Carne de Porco à Alentejana

terug naar de overzichtskaart


Restaurant O Grelhado

Restaurant aan de N120 in Maria Vinagre, met 45 plaatsen.


Adresgegevens:
EN 120 - Maria Vinagre 8670-430 ROGIL
Telefoon: +351 282 994283


Specialiteiten: Grelhados de Peixe e Carnes; Feijoada de Búzios; Cabidela de Galinha

terug naar de overzichtskaart


Marisqueira Santola

Restaurant met menu van zeegerechten, gelegen in Maria Vinagre, een gehucht ten noorden van Rogil, aan de N125, net ten zuiden van de afslag naar Praia da Quebrada.

Mariqueira Santola - Costa Vicentina

Adresgegevens:
EN 120 – Maria Vinagre , nº 35 - 8670-430 ROGIL
Telefoon: +351 282 995 218


Specialiteiten: Arroz de marisco, arroz de tamboril, mariscos


terug naar de overzichtskaart


Restaurants in de omgeving van Odeceixe

Restaurant Dorita

Restaurant met zicht op het fraaie strand van Odeceixe.

Restaurant Dorita - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia de Odeceixe, 8670-325 Odeceixe, Portugal
Telefoon: +351 282 947 581

Specialiteiten: Ameijoas à "Bolhão Pato", Peixe Grelhado no carvão, Carne de Porco à Alentejana, Carne de Porco com Camarão,Bacalhau cozido ou assado. Om mee te nemen: Cataplana de Peixe e Marisco, Caldeirada , Arroz de Tamboril, Esparguete ao Marisco,  Massada de Peixe (Tintureira ou Perca).


terug naar de overzichtskaart


Restaurant O Chaparro

Middelgroot restaurant (zaal 45 plaatsen, terras 50), gelegen in het centrum van Odeceixe.

Er is een loungegedeelte in de winter en een barbeque bij het terras in de zomermaanden.

Restaurant o Chaparro - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua Estrada Nacional - 8670-320 Odeceixe
Telefoon: +351 282 947 304/967 371 302


Maandags gesloten

Specialiteiten: Borrego, sargo grelhadoterug naar de overzichtskaart


Restaurant Taberna do Gabao

Restaurant in het centrum van Odeceixe, met 64 plaatsen en nog eens 16 op het buitenterras. Het restaurant heeft ook een vegetarische menukaart. 

Restaurant Taberna do Gabao - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua do Gabão, nº 9 - 8670-320 Odeceixe

Telefoon: +351 282 947 549


In de wintermaanden op dinsdagen gesloten. Op overige dagen geopend van 10:00 tot 24:00 uur.


Specialiteiten: Costeletas de borrego, rojões à camponês, carne de porco à alentejana, arroz de pato, espetada e arroz de tambo-ril, caldeirada, atum fresco na brasaterug naar de overzichtskaart


Restaurant Lavrador

Klein restaurant (26 plaatsen), gelegen aan de mooie weg naar het strand. Fraai uitzicht over de vallei van de Seixe. Het restaurant verkoopt tevens ezels in de aanpalende weide.

Restaurant Lavrador - Costa Vicentina

Adresgegeves:

Estrada da Praia de Odeceixe 8670 – 320 Odeceixe
Telefoon: +351 969 060 791


Specialiteiten: grelhados
terug naar de overzichtskaartRestaurant Bar de Praia

Populaire wijnbar/tapasbar/restaurant aan het strand van Odeceixe, met een dagmenu en de mogelijkheid om eten mee te nemen naar het strand.

Restaurant Bar de Praia - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Do Posto Praia de Odeceixe, Odeceixe 8670-325
Telefoon: +351 282 947 228
Email: bardapraiaodeceixe@gmail.com
Website: http://www.bardapraiaodeceixe.com/In het zomerseizoen dagelijks geopend van 12:00 tot 22:00 uur.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Casa do Mar

Klein restaurantje (28 plaatsen) in het centrum van Odeceixe.


Adresgegevens:
Largo 1º de Maio, 5 e 7  8670-320 ODECEIXE
Telefoon: 282 947506

Specialiteiten: Cozinha Portuguesa; Peixe; Grelhados

terug naar de overzichtskaartRestaurant Romeu

Vijftig plaatsen en een heel klein terras, in het centrum van Odeceixe. 

Restaurant Romeu - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua do Outão, 15  8670-320 ODECEIXE
Telefoon: +351 282 947126

Specialiteiten: Escalopes de Perú com Natas; Camarão Frito à "Romeu".


terug naar de overzichtskaart


Restaurant Retiro do Adelino

Middelgroot restaurant (65 plaatsen) in het centrum van Odeceixe. Adelino is ook eigenaar van het restaurant o Chaparro en Chaparro natura.

Restaurant Ritiro do Adelino - Costa vicentina

Adresgegevens:
Rua Nova, 20  8670-320 ODECEIXE
Telefoon: +351 282 947352

Dagelijks geopend van 8:00 tot 2:00 uur.

Specialiteiten: Borrego Estufado; Feijoada de Gambasterug naar de overzichtskaart

Restaurant Chaparro Natura

Medio 2015 geopend vegetarisch restaurant. Eigenaar Adelino bezit ook nog de restaurants Retiro do Adelino en o Chaparro.

Adresgegevens:
Rua Nova 18, Odeceixe 8670-320
Telefoon: +351 282 949 220


terug naar de overzichtskaart


Restaurant Kai no Prato

Modern ingericht restaurant gelegen aan het kleine centrale plein in Odeceixe. 

Restaurant Kai no Prato - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Largo 1 de Maio, Odeceixe 8670-320

Telefoon: +351962618318

WebsIte: http://kainoprato.wix.com/odeceixe

Email: kainotrato@gmail.com

terug naar de overzichtskaartRestaurants in de omgeving van Carrapateira

Restaurant Shabouco

Mooi gelegen (pizza-)restaurant aan de 'weg' naar het strand van Vale Figueiras. Te bereiken door vanaf de N268 de afslag naar het gelijknamige gehucht te nemen.

Adresgegevens:

Shabouco, Aljezur

Telefoon: +351 963 937 037 / 282 995 368

Maandags gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 tot 22:00 uur.

terug naar de overzichtskaart


Restaurant do Cabrita

Een van de drie restaurantjes (50 plaatsen) aan de weg naar het strand van Bordeira. Deze ligt het verst van de strandopgang. Gratis Wifi.

Restaurant do Cabrita - Costa Vicentina


Adresgegevens:

Estrada da Praia da Bordeira, Carrapateira

Telefoon: +351 282 973 128

Dagelijks geopend van 11:00 uur tot middernacht.


Specialiteiten: Peixe: peixe cozido; Peixe grelhado; Cataplanas de peixe; Mariscos. Carne: Frango no churrasco. Doces: Doce de Amêndoa e Pudim da Casaterug naar de overzichtskaart

Restaurant o Sitio do Rio

Middelgroot restuarant (70 plaatsen), met een terras (35 plaatsen), met een traditionele Portugese keuken en vegetarische gerechten. Vlak bij de kampeerplaats voor campers en de strandopgang naar praia de Bordeira.

Restaurant o Sitio do Rio - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Carrapateira 8670-230 BORDEIRA
Tel.: 282 973119


Dinsdags gesloten, overigens geopend van 12:00 tot 15:00 uur en van 19:00 tot 22:00 uur. Gesloten van 15 november tot en met 15 december.


Specialiteiten: Peixe: peixe cozido; Peixe grelhado (sargo, robalo, dourada); Peixe assado no forno; Caldeirada. Carne: Patés de caça; Costeletas de borrego grelhadas; Ave da capoeira; Churrascos de novilho; Cabrito no forno; Borrego no forno; Espetadas de porco com gengibre; Javali à moda da casa; Cabidela caseira de galinha; Carnes grelhadas. Doces: Doce de figo; Tarte de amêndoa com gila.

terug naar de overzichtskaart

Restaurant L - Colestorol

Klein restaurant (35 plaatsen) aan de rechterzijde van de strandweg naar Praia de Bordeira

Restaurant L-Colestorol - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Horta do Rio 8670 - 230 Carrapateira/Bordeira
Tel.: +351 282 998 147/964 132 167
Email: elcolesterol@gmail.com

Website: http://l-colesterol.wixsite.com/restaurant


Sluit een paar uur in de ochtend in het hoogseizoen en van maandag tot woensdag tijdens het laagseizoen.

Specialiteiten: cozinha internacional, petiscos, crepes salgados, saladas, carpaccio de cogumelos, tapas variadas, esparguete ou tagliatelli, lasanha vegetariana, sobremesas variadas, destacando-se tarte de maçã e canela, vários crepes doces
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Pizzaria Trigo Vermelho

Vegetarisch en veganistisch restaurant in het centrum van Carrapateira, met duitse uitbater.  Bekend om zijn pizza's en salades.

Adresgegevens:

Rua Dos Quintais - Carrapateira

Telefoon: +351 282 973 908


terug naar de overzichtskaart

Restaurant Micro bar

Bistro/cocktailbar met beperkte, maar goed als bekend staande menukaart. Ook vegetarische schotels. Gelegen in het centrum van Carrapateira, aan een pleintje, met veel zitgelegenheid buiten op het terras.

Adresgegevens:

Largo do Commercio, loja 3, Carrapateira

Telefoon: +351 965 296 492


Dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur.


terug naar de overzichtskaart

Restaurant Mazagao

Cataplana en visrestaurant aan een pleintje in het centrum van Carrapateira. Krijgt zeer wisselende recensies.

Adresgegevens:
Praca do Comercio, Carrapateira
Telefoon: +351 968 854 212
Email: geral@mazagao.pt
Site: http://www.mazagão.pt/en/


terug naar de overzichtskaart


Restaurant O Sitio do Forno

Fraai gelegen restaurant net ten noorden van het strand van Amado, met een groot terras (in totaal 110 plaatsen).

Restaurant o Sitio do Forno - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Praia do Amado – Carrapateira - 8670-230 Bordeira

Telefoon: +351 282 973 914 / +351 963 558 404 / +351 962 955 699

Maandags gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 tot 22:00 uur.

Specialiteiten: Peixe e marisco fresco, cataplana mista, cataplana de amêijoas, cataplana de tamboril, arroz de marisco, arroz de tamboril, massa de peixe, filetes à delícia | Por encomenda: caldeirada, arroz de marisco, javaliterug naar de overzichtskaart


Restaurants in de omgeving van Vila do Bispo

Restaurant Bar da praia da Cordoama

Strandrestaurant (86 plaatsen) aan het mooie praia da Cordoama. In juli en augustus wordt reserveren sterk aanbevolen.

Restaurant bar Praia da Cordoama - costa vicentina

Adresgegevens:
Praia da Cordoama   8650 -  Vila do Bispo
Telefoon: +351 282 639 813

In augustus dagelijks geopend, in de overige maanden woensdag gesloten. Van November tot maart gesloten. Op overige dagen geopend van 9:00 uur tot middernacht.

Specialiteiten: Arroz de tamboril e caldeirada de peixe.terug naar de overzichtskaart

Restaurant Sitio da Pedralva

In 2011 geopend restaurant, onderdeel van het grote restauratieproject van het hele dorp Pedralva. Het restaurant heeft een mooi buitenterras.

Restaurant Sitio da Pedralva - costa vicentina

Adresgegevens:
Rua de Baixo Casa da Pedralva
Telefoon: +351 282 639 369

Gesloten in november en december. In oktober op donderdag gesloten. In de zomer geopend van 12:00 tot 15:00 (behalve op maandag en dinsdag) en van 19:00 uur tot middernacht. In de winter alleen donderdag vrijdag en zaterdag geopend voor diner (van 19:00 uur tot middernacht).

Specialiteiten: Entradas e petiscos: Farinheira à Brás, Croquetes de alheira com mayonese Dijon; Queijo Camembert no forno com frutos silvestres e mel regional; Saladas de polvo à Pedralva; Grão com bacalhau fresco.
Pratos: Peito de frango recheado com alheira, abóbora e grelos salteados com sésamo e molho de vinho do Porto; Lombinhos de porco preto, xerém de morcela e grelos salteados; Carapaus fritos com açorda de tomate assado e poejo; Polvo à Lagareiro.
Doces: Doces regionais, Dom Rodrigo com morangos marinados; Torta de laranja com sorbet de limão; Bolo de amêndoa.

terug naar de overzichtskaart

Restaurant Pizza Pazza

Net buiten het park Costa VIcentina, in het herbouwde gehucht Pedralva, ligt dit pizza-restaurant. Er is nauwelijks lokale bevolking: dit aparte restaurant wordt dan ook alleen door buitenlanders bezocht, waaronder Prins William.

Restaurant Pizza Pazza - costa vicentina

Adresgegevens:
Pedralva, 8650 401 VILA DO BISPO
Telefoon: +351 282 639 173

Van juni tot en met september is het restuarant van dinsdag tot en met zondag open, in de overige maanden van woensdag tot en met zondag.


terug naar de overzichtskaart


Restaurant Marigil

Strikt genomen net buiten het park Costa Vicentina, want gelegen aan de verkeerde kant van de N125, maar omdat dit restaurant zulke goede kritieken krijgt is het toch opgenomen.

Adresgegevens:

Restaurant Marigil - Costa Vicentina

Adres: Raposeira, Vila do Bispo 8650-28

Telefoonnummer: +351 282 639 274 / 966018475

Email: restmarigil@gmail.com

Website: http://restmarigil.blogspot.nl/


Woensdags gesloten, overige dagen geopend vanaf 18:00 uur, zondags vanaf 13:00 uur. In de maand januari gesloten.terug naar de overzichtskaart

Restaurant o Tiago

Klein familie-restaurantje (vijftig plekken), tegenover de kerk.

Restaurant o Tiago - costa vicentina

Adresgegevens:
Largo do Igreja, 5, Budens, Vila do Bispo 8650-056
Telefoon: +351 282 695081 / 917 418 973
Email: stellasalema@hotmail.com


In januari gesloten en op zaterdags (?) gesloten, op overige dagen geopend van 16:00 uur tot middernacht.


Specialiteiten: Bife na pedra, tamboril à Tiago, camarão à gilho


terug naar de overzichtskaart

Restaurant Ribeira do Poço

Restaurant Ribeira do Poco - Costa Vicentina

Rustiek restaurant, dat tot 1 van de bekendere in Vila do Bispo behoort.

Adresgegevens:
Rua Ribeira do Poço, 11, 8650 Vila do Bispo
Telefoon: +351 282 639 075

Email: geral@ribeiradopoco.com
Website: http://ribeiradopoco.com/


Van 24 december tot en met 31 januari gesloten. Maandags gesloten, op overige dagen geopend vanaf 11:00 uur. Zondags tot 22:00 uur, vrijdags en zaterdags tot 2:30 uur en op doordeweekse dagen tot middernacht.


Specialiteiten: arroz de tamboril, as lulas recheadas, o bacalhau grelhado e uma grande variedade de peixe fresco, grelhado ou cozido, bem como algumas apetitosas carnes grelhadas.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Solar do Percebe

Een klein en eenvoudig restaurant dat door Lonely Planet tot 1 van de 50 beste zeevruchtenrestaurants van Europa wordt gerekend.

Restaurant Solar de Percebe - Costa Vicentina

Adresgegevens:
4 Comandante Matoso Rua Vila do Bispo, 8650-413, Vila do Bispo 8650-413
Telefoon: +351 282 639 254


Specialiteit: Perceves, arroz de marisco, a caldeirada de peixe, a cataplana de peixe e a massa de peixe.
terug naar de overzichtskaart


Restaurant Zavial

Mooie ligging aan het gelijknamige strand (Praia do Zavial), dat vooral bekend is bij surfers. De lunch wordt geserveerd tot 17:00 uur.

Restaurant Zavial - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia do Zavial, Vila do Bispo 8650-281
Telefoon: +351 282 639 282 / 916 855 981

Email: zavial.restaurante@gmail.com

Website: http://www.restaurantezavial.blogspot.nl/

Maandags gesloten, op andere dagen geopend tot 22:00 uur.


Specialiteiten: Peixe: peixe cozido; Cataplana de Peixe; Cataplana de Amêijoas. Carne: Bife à Zavial; Espetada de Porco.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Tasca do Careca

Een klein restaurant, zonder uitzicht en bovendien moeilijk te vinden, maar gezien de recensies wel de moeite waard.

Restaurant Tasca do Careca - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua 1 de Maio, 6, Vila do Bispo 8650
Telefoon: +351 282 639 478Zondags gesloten.

Specialiteiten: Lulas Recheadas, Sopa de Peixe, Frango de Churrascoterug naar de overzichtskaart


Restaurant A Eira do Mel

Een wat geisoleerd gelegen restaurant aan het begin van de strandweg (de M1265). De eetzaal is de voormalige woonkamer van een boerderij.

Restaurant a Eiro do Mel - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Estrada do Castelejo  Apartado 12, Vila do Bispo 8651-999

Telefoon: +351 282 639 016


Zondags gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 tot 14:30 uur en van 19:30 tot 22:00 uur.


Specialiteiten: Entradas: cenouras frescas avinagradas com cominhos; ovinho de codorniz; morcela algarvia, polvo salteado em azeite; camarões estufados em azeite. Peixe: Cataplana de Camarão; Caldeirada de peixe; Açorda de camarão; Cataplanas de polvo com batata-doce; caril de camarão; massa de peixes; arroz de polvo; bife de atum estufado. Carne: Cabidela de galinha; Carne de porco com camarão; coelho bêbedo; cataplana de galinha; Javali estufado com vinho tinto; Cataplana de coelho perfumada com coentros e vinagre da serra. Sobremesa: gelado de limão com gengibre; gelado de mel com passas, canela e pinhões; torta de amêndoa algarvia; pudim flan com nozes picadas; queijo de figoterug naar de overzichtskaart


Retaurant o Palheiro

Een familie-restaurant, van origine pizzarestaurant, maar ook met vismenu's. Krijgt zeer wisselende recensies. Eten gebeurt op de eerste verdieping, op de begane grond is de bar.


Restaurant o Palheiro - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua Carlos Luis Correia Matoso, n0 1, Vila do Bispo 8650

Telefoon: +351 282 639 745


Zondags gesloten.terug naar de overzichtskaart


Restaurant o Mexilhao

Schaal- en schelp-dieren restaurantje, met zes tafels (zo'n 25 plaatsen) midden in Vila do Bispo.

Restaurant o Mexilhao - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua 1 de Maio, 32, Vila do Bispo post code 8650-425

Telefoon: +351 282 639 108


Specialiteiten: Como a Raia à Mexilhão, a cataplana de tamboril e as lulas recheadasterug naar de overzichtskaart


Restaurant Papo Cheio

Traditioneel portugees visrestaurant, wordt veel bezocht door lokale bevolking.

Restaurant Papo Cheio - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua Tomas Batista Marreiros, 16, Vila do Bispo 8650

Telefoon: +351 282 639 769Zaterdags (?) gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur.

Specialiteiten: Feijoada de búzios, Grelhadosterug naar de overzichtskaart


Restaurant Cafe Correia

Traditioneel Portugees restaurantje, met 30 plaatsen.

Restaurant Cafe Correia - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Primeiro de Maio 4 8650 425 VILA DO BISPO
Telefoon: +351 282 639 127

Zaterdags (?) gesloten. Op overige dagen geopend van 13:00 tot 15:00 en van 19:00 tot 22:00 uur.

Specialiteiten: Entradas: Sopa de peixe com massinha.
Peixe: peixe cozido; Sopa e massada de Peixe; Arroz de peixe; Tomatada de polvo; Lulas recheadas à Correia e Massa de peixe.
Carne: Frango em tomate; Borrego à Correia; Cabidela de galinha e Coelho à Correia.
Doces: Pêras no vinho tinto; Arroz doce; Doce de alfarroba; Morgados e Tarte de amêndoa.terug naar de overzichtskaartRestaurant Castelejo

Fraai gelegen aan de Praia do Castelejo, het dichtstbijzijnde strand vanaf Vila do Bispo. Menu bestaat grotendeels uit (verse) visgerechten.

Restaurant Castelejo - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia do Castelejo (EN1265) 8650 Vila Do Bispo, Vila do Bispo

Donderdags gesloten, maar het gehele jaar verder geopend.terug naar de overzichtskaart


Lijst met termen uit de Portugese keuken (pdf-formaat)
Restaurante O Sapinho

Restaurantje (42 plaatsen binnen, 12 op het terras) met bar in het gehucht Figueira, net naast de N125. Familierestaurant, beheert door echtpaar en hun zoon. Krijgt goede recensies.

Restaurant o Sapinho - costa vicentina

Adresgegevens:
Rua das Escadinhas, 10 Figueira 8650-165 Budens
Telefoon: + 351 282 635 445

In Januari en februari gesloten, op dinsdagen gesloten, op overige dagen geopend van 9:00 uur tot middernacht.


terug naar de overzichtskaart

Restaurants in de omgeving van Salema

Restaurant Atlantico Salema

Drukbezocht restaurant op een al evenzo druk strand (Praia da Salema). Het restaurant heeft een eigen webcam:

Restaurant Atlantico - Costa Vicentina

http://www.baysider.com/Webcams/Portugal/Salema/Atlantico_Restaurante_Bar/

Adresgegevens:

Largo Da Liberdado 5, Salema 8650

Telefoon: +351 928 269 5142

Dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur.terug naar de overzichtskaart

Pizzamobile Salema

Vrij nieuw etablissement met een terras aan de achterzijde. Tevens afhaalservice.

Adresgegevens:

Rua 28 de Janeiro nº3 Salema

Telefoon: +351 282 697 676Dagelijks geopend van 12:00 tot middernacht.

terug naar de overzichtskaart

Restaurant Agua na Boca

Het restaurant wordt 'slightly posh' genoemd. Er zijn 36 plaatsen binnen en 24 buiten op het terras.

Restaurant Agua na Boca - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua da Pescadores | Salema.

Telefoonnummer: +351282695651


Woensdags gesloten, overige dagen geopend van 18:00 tot 23:00 uur.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Haveli

Indiaas (!) tandoori-restaurant, ook ontbijt en brunch. Tevens meenemen.  Haveli verhuisde in de lente van 2012 naar een nieuwe locatie op de dijk, vlak aan de promenade. Derhalve een prachtig zicht uitzicht over de oceaan, zowel binnen als op het terras.

Restaurant Haveli - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Travessa do Mar N.4 | Praia Da Salema, Salema
Telefoon: + 351 282 697 908

Specialiteiten: Clay Oven Specials of Chicken Tandoori, Chicken Tikka, Seekh Kebab. House Specials of Butter Chicken, Pasanda, Kashmiri, Lamb Aubergine. Fish and Prawn Dishes of Fish Masala, Prawn Bhuna, King Prawn Vindaloo. Kindermenu: chicken nuggets fishfingers or a chicken tikka all served with chips and salad. 


Dagelijks geopend voor diners, op maandag gesloten voor lunch.terug naar de overzichtskaart


Restaurant Boia Bar

Restaurant op een mooie lokatie op de dijk, dus met goed zeezicht. Het restaurant heeft Wifi.

Restaurant Boia Bar - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Dos Pescadores 101  8650-199, Salema
Telefoon: +351 282 695 382/ 96 833 15 54
Email: boiabar@mail.telepac.pt
Website: http://www.boiabar.com


Dagelijks geopend van 10:00 uur tot middernacht.terug naar de overzichtskaart


Pizzeria Casa Pizza

Italiaans restaurant gerund door een Griekse familie. De eetzaal ligt op de eerste verdieping en heeft dan ook een mooi uitzicht over zee.

Pizzeria Casa Pizza - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua dos Pescadores 100, Salema 8650-199

Telefoon: +351 282 697 968


Website: http://www.casa-pizza-salema.com

Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.terug naar de overzichtskaartRestaurant Bistro Central

Een door een Fransman gerund restaurant, met (engels) ontbijt, tapas als lunch en een mediterrain menu voor diner. Veertien plaatsen buiten en nog eens 20 binnen. Het restaurant ligt aan het plein heeft zeezicht.  Het heeft tevens een bar.

Restaurant Bistro Central - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Largo da Liberdade 24, Salema
Telefoon: +351 934 194 215


Op dinsdag gesloten, overige dagen geopend van 09.00 uur tot middernacht van april tot eind oktober.terug naar de overzichtskaart

Restaurant Concha

Eenvoudig, mooi gelegen restaurant, dat voornamelijk bestaat uit terras met zeezicht. Sterk wisselende recensies, die te maken lijken te hebben met de aan/afwezigheid van de eigenaar (Sergio) ter plekke.

Adresgegevens:
Largo Da Liberdade, Salema 8650-190
Telefoon: +351 916 744 285

terug naar de overzichtskaart

Restaurant O Lourenco

Restaurant o Lourenco - Costa Vicentina

Een familierestaurant wat buiten het centrum, maar desondanks druk bezocht. 25 plaatsen binnen en een klein terras met 4 tafels buiten. Reserveren is vaak noodzakelijk, sommige gerechten dienen bovendien 24 uur van te voren te worden gereserveerd.

Adresgegevens:
Rua 28 de Jeneiro Salema 8650
Telefoon: +351 282 698 622 / 918 709 717

Zondags gesloten.terug naar de overzichtskaart

Restaurants in de omgeving van Burgau

Restaurant Blue Wave Beach Bar

Vrij modern ingericht strand-restaurant (tevens bar) op een prachtige locatie vlakbij het strand Cabanhas Velhas, een afgelegen baai tussen Boca do Rio en Burgau. Klein dompertje op de feestvreugde is misschien dat een zandstrand niet gegarandeerd, omdat er bij hoogtij vaak slechts een keienstrand ligt. Er is ruime parkeergelegenheid en het restaurant biedt de keuze tussen een plekje in de halve schaduw op het terras of binnen, in een soort aquariuminterieur, omgeven door spectaculaire surffoto’s. Er is WIFI-internettoegang.

Restaurant blue wave beach bar - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia das Cabanas Velhas – Burgau

Telefoon: +351 282 697 035

Email: info@bluewavebeachbar.com


Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 22:30 uur.


Specialiteiten: travessa de camarão à piripíri, o arroz de tamboril ou a cataplana de peixe

terug naar de overzichtskaartRestaurant Caravela

Klassiek restaurant met met name steaks. Komend vanaf de N125 juist aan het begin van het dorp Burgau.

Restaurant Caravela - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua Vale do Burgau (EM537-2) 8650 Burgau, Vila do Bispo
Telefoon: +351 917 720 295terug naar de overzichtskaartRestaurant o Refugio

Traditioneel, klein (21 plekken!) Portugees restaurant, met zeer goede recensies. Reserveren (dus) noodzakelijk.

Restaurant o Refugio - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Largo Do Poco, 5, Burgau 8650-105
Telefoon: +351 282 697 602 / 914 867 743
Website: http://www.orefugio-burgau.com/

Woensdags gesloten, op overige dagen geopend van 18:30 tot 22:00 uur. Van november tot april gesloten.

Specialiteiten: Iguarias da cozinha portuguesaterug naar de overzichtskaart

Nº9 Tasca Bar

Klein (tapas-)restaurant met relatief beperkt menu, maar wel lovende recensies. Centraal gelegen in een zijstraatje van de Rua 25 de Abril.

Adresgegevens:
Rua 25 de Abril nº9 Burgau, Budens 8650-118
Telefoon: +351 965 555 170

Dagelijks geopend vanaf 18:00 tot middernacht.terug naar de overzichtskaart

Pizzeria Corso

Tevens ijssalon. Eenvoudig menu, maar voor vegetariers veel keuze.

Pizzeria Corso - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Largo dos Pescadores, 3, Burgau 8650-106

Telefoon: +351 282 695 583


Gesloten in januari en februari, op overige dagen geopend van 16:00 uur tot middernacht.terug naar de overzichtskaart

Restaurant a Barraca

Eenvoudig restaurant, beter bekend als 'the hut', maar wel met mooi uitzicht over de baai.  Vijftig plaatsen.

Restaurant a Barraca - costa vicentina

Adresgegevens:
Largo dos Pescadores, 2 Burgau 8650-106 Budens
Telefoon: +351 965 879 710
Gesloten op dinsdag, op overige dagen geopend van 12:00 tot 15:00 uur en van 19:00 tot 22:00 uur.

Specialiteiten: Peixe fresco, Arroz tamboril, Cataplanas, Bifesterug naar de overzichtskaart

The New Jaipur Indian Restaurant

Dankzij de grote Britse kolonie aan expats is ook in dit dorpje een currie-restaurant, zij het een kleine. Midden in het dorp, op de hoek van twee kleine straatjes.

Restaurant New Jaipur - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Da Praia, Burgau
Telefoon: +351 282 695 489

terug naar de overzichtskaart

Restaurant Os Amigos

Klein 'woonkamer'- restaurant, met rium dertig plaatsen.

Restaurant os Amigos - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua da Praia 12  Burgau 8650-113 Budens
Telefoon: +351 914 090 830

Gesloten op woensdag en van november tot februari. Op overige dagen geopend van 18:30 uur tot middernacht.

Specialiteiten: Peixe fresco, cataplanas, bife à portuguesa.


terug naar de overzichtskaart

Pizzeria Casa Padaria

Drukbezochte pizzeria aan het centale plein van Burgau. Heeft ook glutenvrije pizza's.

Pizzeria Casa Paderia - Costa Vicentina

Adresgegevens:

largo da liberdade, 1, Burgau

Telefoon: +351 969 678 519 / 969678519
Website: http://casapadaria.com/
terug naar de overzichtskaart

Restaurant & Bar Esquina

Drukbezocht restaurant op de hoek van de hoofdweg en de weg naar het strand. Reserveren vaak noodzakelijk.

Resturant Esquina - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua Principal, Burgau
Telefoon: +351 282 695545 / 916 720 556

Email: reservations@esquina-burgau.com

Naar de facebookpagina van dit restaurant - Costa Vicentina

Zondags gesloten, overige dagen geopend van 18:30 tot 22:00 uur.
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Red Fort

Indiaas restaurant met ruime keuze voor vegetariers.

Restaurant Red Fort - costa vicentina

Adresgegevens:
Rua Principal 5, Burgau 8650-117   Budens
Telefoon: +351 282 102 378

Dinsdags gesloten, op overige dagen geopend van 11:30 tot 15:00 uur en van 18:00 uur tot middernacht.terug naar de overzichtskaart

Restaurant Matias

Vrij eenvoudig en laag geprijsd restaurant, met een aantal vegetarische gerechten.

Restaurant Matias - Costa Vicentina


Adresgegevens:
Rua da Fortaleza, 8650, Burgau
Telefoon: +351 914 727 366

Op vrijdag gesloten, behalve in augustus. Op overige dagen geopend van 18:00 tot 23:00 uur. Van november tot maart gesloten.

Specialiteiten: Sapateira gratinada c/batata doce, Carne à algarvia (frango e camarão), Filetes de sardinha em cama de espinafres e molho de natas de cogumelos, cataplanas de peixe e carne.terug naar de overzichtskaart

Restaurant O Navegador

Restaurant, onderdeel van een appartementen-complex, bovenop de klif, met fraai uitzicht over het strand van Burgau.

Restaurant o Navegador - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Rua Da Forteleza, Burgau 8650-110
Telefoon: + 351 282 697 761
Webpagina: http://www.perfectalgarve.com/the-navegador/


Zondags gesloten. Op overige dagen geopend van 9:00 uur tot middernacht, maar de keuken is alleen geopend van 18:00 tot 22:00 uur. Van half november tot maart gesloten.

Specialiteiten: Filett de linguado c/amêndoas e figos
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Burgau Beach Bar

Restaurant aan het strand (Praia do Burgau), met name grill-gerechten.

Restaurant Burgau Beach Bar - Costa VIcentina

Adresgegevens:
Burgau 8650-112, Portugal
Telefoon: +351 282 697 553


Op maandag geopend van 10:00 tot 18:00 uur, op overige dagen van 10:00 uur tot middernacht.

In december en januari gesloten.

Specilaliteiten: Espetada de Peixe, Espetada de Carneterug naar de overzichtskaart

Restaurant Ancora

Restaurant met nederlandse eigenaar, nu gerund door zijn kinderen. Reserveren wordt aangeraden, ook al vanwege de beperkte openingstijden.

Restaurant Ancora - Costa Vicentina


Adresgegevens:
Largo dos Pescadores, Burgau
Telefoon: +351 282 697 102

Gesloten op maandag en in het laagseizoen ook op dinsdag, op overige dagen alleen 's avonds geopend van 19:00 tot 22:00 uur.

terug naar de overzichtskaart

Restaurants in de omgeving van Sagres
Restaurant A Sagres

Kleinschalig familiebedrijf (blijkbaar de 3de generatie al) dat bekend staat om zijn eenvoudige verse visgerechten. Het ligt net buiten het centrum van Sagres.

Restaurant a Sagrres - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Avenue Infante Don Herique,  Sagres 8650-355
Telefoon: +351 282 624 171

E-mail: info@restauranteasagres.com

Website: http://www.restauranteasagres.com
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Retiro do Pescador

Eenvoudig restaurant, no-nonsense inrichting en moeilijk te vinden, maar naar het schijnt de moeite waard.

Restaurant retiro do pescador - costa vicentina

Adresgegevens:

Rua Luis de Camoes, Sagres

Telefoon: 282 624 438

Website: http://www.retiro-do-pescador.com/


Maandags gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 tot 22:30 uur.


Specialiteiten: Entradas: Sopa de peixe. Peixe: peixe cozido; Peixe grelhado no carvão.terug naar de overzichtskaart

Restaurant Marisqueira O Pardal

Restaurant met 60 plaatsen verdeelt over de binnenruimte en het terras. Het ligt aan de noordkant van Sagres.

Restaurant o pardal - costa vicentina

Adresgegevens:
Rua Vale das Silvas 8650-359 Sagres
Telefoon: +351 282 625 057
Email: jorgeluciorita@hotmail.com

Dinsdags gesloten, op overige dagen geopend van 10:00 uur tot middernacht.

Specialiteiten: Cataplanas, grelhados, peixe fresco, arroz marisco


terug naar de overzichtskaart

Restuarant a Casinha

Klein (veertig zitplaatsen, inclusief het terras) , drukbezocht restaurant, net naast de hoofdstraat.  Bekend om zijn cataplana.

Restaurant Casinha - costa vicentina

Adresgegevens:
Rua de Sao Vicente, Sagres 8650 - 370
Telefoon: + 351 917 768 917 / 913 321 667Zondags gesloten, op overige dagen geopend van 12:30 tot 15:00 uur en van 18:30 tot 22:00 uur.
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Cervejaria Talize

Een klein familie--restaurant (16 plekken binnen en 20 buiten op het terras) dat kookt op een open air bbq.

Restaurant Talize - costa vicentina

Adresgegevens:
Travessa Nª Senhora da Graça, Praça República 8650-346 Sagres
Telefoon: +351 912 075 748

Zondags gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 tot 15:00 uur en van 19:30 tot 22:00 uur.

Specialiteiten: Grelhados de peixe e carne
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Vila Velha

Al vanaf 1995 gevestigd op de huidige plek. Knus restaurantje (50 plekken). Nederlandse eigenaresse, die tevens kookt. Veel vegetarische schotels.

Restaurant Vila Velha - costa vicentina

Adresgegevens:

Rua Patrão Antonio Faustino 8650 Sagres
Telefoon: + 351 282 624 788 / 917 128 402

Email:  lia@vilavelha-sagres.com

Website: http://www.vilavelha-sagres.com

Maandags gesloten, op overige dagen geopend vanaf 18:30 uur. In december en januari gesloten m.u.v. periode tussen Kerst en nieuwjaar.

Specilaiteiten: espetada de tamboril, vieiras e camarões, medalhões de porco com molho de manga, tornedó com molho de vinho da madeira, camarão com molho de caril, coelho à tia Gabriela, esparguete com cogumelos, alho, manjericão, e queijo velho holandês

terug naar de overzichtskaart

Restaurant Babugem

Klein, eenvoudig restaurantje, met een zestal picknicktafels buiten als terras.

Restaurant Babugem - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Prace da republica 8650 Sagres
Telefoon: +351 964 301 375 / 916 316 195


Website: http://www.babugem.com/


Zondags gesloten, op overige dagen geopend van 9:00 tot 2:00 uur.


Specialiteiten: peixe grelhado, pequenos snacks.

terug naar de overzichtskaart

Restaurant D' Italia

Behorend bij de beide Mareta hotels aan de kust van Sagres. Ook meenemen.

Restaurant d'Italia - costa vicentina

Adresgegevens:

Praca da Republica , Sagres 8650-356

Telefoon: +351 282 624 515Website: http://www.sagresholidays.com/ditaliapizzeria/welcome.html

In de zomer dagelijks geopend van 12:00 tot 23:00 uur, in de winter van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 22:00 uur.


terug naar de overzichtskaart

Restaurant Indian Curry House

Kurrie-restautantje (50 plaatsen) aan de N268, vlak bij de supermarkt Intermarche. Alleen cash betalen.

Restaurant indian currie house - costa vicentina

Adresgegevens:
Avenida Infante 8650-379 Sagres
Telefoon: +351 923 240 898
Email:  sharmalagos11@yahoo.com.

Maandags gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 uur tot middernacht.terug naar de overzichtskaart

Restaurant Rosa dos Ventos Com Vida

Een restaurant, gecombineerd met bar en louncheruimte. 36 plaatsen binnen en 28 buiten. Er is ook een biertuin. Het restaurant ligt op een klif en heeft daardoor uitzicht over de praia da Mareta. Er is een speciale speelruimte voor kinderen.

Restaurant Rosa dos Ventos - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praca da Republica, Sagres 8650-356
Telefoon: +351 282 624 694
Email: rosadosventos-comvida@hotmail.com


Dinsdags gesloten (behalve in augustus. Verder dagelijks geopend van 10:00 tot 2:00 uur. Van november tot en met januari gesloten.
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Raposo

Restaurant op het strand van Praia da Mareta, waar bezoekers vooral lijken te genieten van het mooie uitzicht. Het restaurant heeft een gedeelelijk glazen vloer die zicht geeft op een aquarium met (te eten) vissen.

Restaurant Raposo - costa vicentina

Adresgegevens:

Praia da Mareta | 8650 Sagres

Telefoon: +351 282 624 168 ‎


In de winter op donderdag gesloten. In januari gesloten. Overige dagen geopend van 10:00 tot 22:00 uur.


Specialiteiten: Sopas: Sopa de peixe; Sopa de legumes. Peixe: peixe cozido; Caldeirada; Linguado grelhado; Sargo ou corvina grelhados; Bife de atum de cebolada; Bife de espadarte de cebolada; Lagosta; Sapateira; Lavagante; Percebes. Carne: Bife da casa; Costeletas de porco.terug naar de overzichtskaart

Restaurant o Telheiro do Infante

Groot restaurant op de Praia da Mareta. Bestaat al sinds 1979.

Restaurant o telheiro do infante - costa vicentina

Adresgegevens:

Praia da Mareta, Sagres 8650-376

Telefoon: +351 282 624 179 / 914 232 906Email: gerencia@telheirodoinfante.com

Website: http://www.telheirodoinfante.com/


Dinsdags gesloten, op overige dagen geopend van 10:00 tot 22:00 uur.


Specialiteiten:  Peixe: peixe cozido; Arroz de lagosta; Peixe grelhado; Cataplana de Tamboril e Cataplana de mexilhões. Doces: Torta de amêndoa à Algarvia


terug naar de overzichtskaart

Restaurant Mar a Vista

Bovenop de klif, dus een fraai uitzicht over de Praia da Mareta. Enigszins lastig te vinden.

Restaurant Mar a Vista - Costa Vicentina


Adresgegevens:

Praia Da Mareta, Sagres 8650-361

Telefoon: +351 282 624 247

Gesloten op woensdag, op andere dagen geopend van 12:00 tot 15:00 uur en van 19:00 tot 22:00 uur. 
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Mum's


Bejubeld hedendaags slow-food restaurant met een vegetarische en veganistische keuken.


Restaurant Mum's - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Avenida Comandante Matoso, Sagres 8650

Telefoon: +351 910 835 541 / +351 968 210411

Email: mums@mums-sagres.com

Website: http://www.mums-sagres.com/

Dinsdags gesloten, op overige dagen geopend van 19:00 tot 2:00 uur.
terug naar de overzichtskaart


Restaurant Gigi

Pretentieloos restaurant aan een vrij drukke weg. Inrichting vrij basic, maar het wordt - misschien wel daardoor- veel bezocht door de lokale bevolking.

Restaurant Gigi - costa vicentina

Adresgegevens:

Avenida comandante matoso, Sagres 8650-357

Telefoon: +351 282 624 316


Specialiteiten: Papas de Marisco, Arroz  de Marisco, Arroz de Peixe, Massa de Peixe, Caldeirada de Peixe, Cataplana de Amêijoas, Cataplana de Bacalhau, Cataplana de Marisco, Cataplana de Peixe


terug naar de overzichtskaart

Restaurant a Grelha

Klein restaurant (veertig plaatsen), met beperkt menu, maar goede recensies.

Restaurant a grelha - costa vicentina

Adresgegevens:
Avenida Comandante Matoso 8650-357 Sagres
Telefoon: +351 282 624 193
Email: formigarui@hotmail.com

Zondags gesloten en van 15 december tot en met 15 januari. Op overige dagen geopend van 12:00 tot 15:00 uur en van 18:30 tot 22:00 uur.

Specialiteiten: Caril de Frango, Camarão Manga-Coco e Frango coco-Loco

terug naar de overzichtskaart

Restaurant The Hangout

Om precies te zijn: een hangout voor surfers. In 2014 geopend. Gericht op jongeren derhalve, met een eenvoudige menukaart met onder andere salades, (vegetarische) pasta's en pizza's. Gratis Wifi.

Restaurant the Hangout - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua Comandante Matoso, Sagres 8650-357

Telefoon: +351 964 959 903
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot middernacht.
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Estrela do mar

Restaurantje (52 plaatsen) aan de eetstraat van Sagres.

Restaurant Estrela do Mar - costa vicentina

Adresgegevens:
Avenida Comandante Matoso 8650-357 Sagres
Telefoon:  +351 282 624 065
Email: elsafrutuoso@hotmail.com

Zomers dagelijks geopend van 11:00 uur tot middernacht. In de overige maanden gesloten op dinsdag. In de maand november gesloten.

Specialiteiten: Cataplana, Arroz de Marisco e Grelhados no Carvão


 terug naar de overzichtskaart

Restaurant O Pescador

Restaurant o Pescador - Costa Vicentina

Visrestaurant met sterk wisselende recensies.


Adresgegevens:

Rua Comandante Matoso, Sagres 8650-357

Telefoon: +351 282 624 192
Lijst met termen uit de Portugese keuken (pdf-formaat)


terug naar de overzichtskaart

Restaurant Carlos

Eenvoudig en naar eigen zeggen informeel restaurant.

Adresgegevens:

Restaurant Carlos - Costa Vicentina

Av. Comandante Matoso, Sagres 8650-357

Telefoon: +351 282 624 228


Dinsdags gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 tot 23:00 uur.


Specialiteiten: Peixe: peixe cozido; Massada de peixe; Lulas recheadas; Cataplana de amêijoas.
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Batedor

Restaurant met mooi uitzicht over de haven. Eenvoudige menukaart.

Adresgegevens:
R. Naus Vila Sagres, Sagres
Telefoon: +351 282 624 810 / 965047712

Restaurant Batedor - Costa Vicentina

Email: batedor_sagres@hotmail.comDagelijks geopend van 9:00 tot 22:00 uur.

terug naar de overzichtskaart

Restaurant a Tasca

Een van de oudste restaurants van Sagres, mooi gelegen aan de Praia da Baleeira.

Restaurant a Tasca - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Baleeira  Rua da Pousada do Infante - Sagres 8650 SAGRES
Telefoon: +351 282 624 177


Woensdags gesloten, op overige dagen geopend van 12:00 tot 15:30 uur en van 18:00 tot 22:00 uur. In de maand januari gesloten.


Specialiteiten: Peixe: peixe cozido; Ostras gratinadas; Sardinha assada; Caldeirada de lagosta; Robalo grelhado; Peixes grelhados; Mariscos; Espetadas de gambas; Cataplana de peixe; Cataplana de amêijoas. Carne: Espetada mista; Bife à Tasca; Bife com pimenta. Doces: Torta de laranja; Tarte de amêndoa.
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Bar Meridiano

Vrij eenvoudig en traditioneel restaurant, met naar het schijnt veel lokale klanten.

Adresgegevens:
Rua Infante D. Henrique 8650-381 Vila de Sagres

Restaurant Meridiano - Costa Vicentina

Telefoon: +351 282 624 067
Email: meridiano@clix.pt


Website: http://www.viladesagres.eu/restaurante.meridiano/index.html


Maandags gesloten, op overige dagen geopend van 10:30 uur tot 23:00 uur.
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Portas de Sagres

Restaurant met 56 plaatsen binnen en een terras met nog eens 30 plaatsen. Werkt samen met Cape cruise (familie-vissen), waarbij de door u gevangen vis wordt geserveerd.

Restaurant Portas de Sagres - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Estrada Nacional 268 8650-355 Sagres
Telefoon: +351 967 574 433
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Warung

Mexicaans restaurant, met duitse eigenaar en mexicaanse eigenaresse. Eigenlijk een bar-bistro-chill out, gericht op surfers en aanverwant publiek. Eenvoudige menukaart.

Restaurant Warung - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Rua do Mercado | Sagres 8650, Sagres

Telefoon: +351 282 624 432

Email: warung.sagres@gmail.com

Website: http://www.warung.eu/

terug naar de overzichtskaart

Restaurant as Dunas

Dit restaurant behoort bij het Martinhal-resort, met een bijpassende, wat hogere prijs. Mooi uitzicht over de baai van Sagres en de Praia do Martinhal.

Restaurant as Dunas - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Quinta do Martinhal, Sagres 8650

Telefoon: +351282240200

Email: kitchen.asdunas@martinhal.com

Website: http://www.martinhal.com/uk/restaurants/as-dunas-fresh-fish-and-seafruit-restaurant/
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Beach bar Nortada

Restaurant op het Martinhal-strand, maar niet behorend bij het Martinhal-resort, hoewel het wel op hun site staat.  Vrij basic, met bijbehorende prijzen.

Restaurant Nortada - Costa Vicentina

Adresgegevens:

Praia do Martinhal, Sagres

Telefoon: + 351 918 613 410


Dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur.

terug naar de overzichtskaart

Restaurant o Vigia

Restaurant gelegen tegenover (de parkeerplaats van) Praia do Beliche. Heeft terras en bar. Dikwijls tentoonstellingen van (abstracte) schilderijen.

Restaurant o Vigia - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Avenida do Cabo Sao Vicente, 8650-390 Sagres

Telefoon: +351 282 624 160


Specialiteiten: ensopado de lulas e arroz de marisco
terug naar de overzichtskaart

Restaurant Terra

Vrij modern ingericht restaurant met vrij groot terras met uitzicht op praia do Beliche. Italiaanse en mediterrane keuken.

Adregegevens:

Curva de Beliche

Avenida do Cabo Sao Vicente, 8650-390 Sagres

Telefoon: +351 282 625 089


terug naar de overzichtskaart

Restaurant Waza

Restaurantje (36 plaatsen binnen, 25 op het terras) met uitzicht over de praia do Beliche en de Cabo Vicente. Er is een zwembad bij het restaurant. Mix van Franse en Portugese keuken. Het restaurant staat op dit moment te koop.

Restaurant Waza - costa vicentina

Adregegevens:

Telefoon: +351 919 594 366


Geopend van maart tot en met oktober, van 11:00 tot 21:30 uur.


terug naar de overzichtskaart

Restaurant Sebastião

Klein en eenvoudig strand-restaurantje op het rustige strand van Praia da Ingrina.

Restaurant Sebastiao - Costa Vicentina

Adresgegevens:
Praia da Ingrina 8650-403 VILA DO BISPO
Telefoon: +351 282 639 034


Geopend van Pasen tot oktober, dagelijks van 10:00 tot 21:00 uur.

terug naar de overzichtskaart