In 1975 zocht reclameman Antonio Ferreira een vakantiehuis in de buurt en belandde in het landbouwdorpje Pedralva, in het park Costa Vicentina. In de hoogtijdagen woonden in dit gehucht meer dan honderd mensen. Op zeven vooral oudere bewoners na was iedereen er weggetrokken. Hij kocht er aanvankelijk twee huisjes, daarna nog 12 meer en uiteindelijk 31. Hij kon ook nog vier collega's overtuigen om in het Pedralva project te stappen, terwijl de plaatselijke overheid voor wegen en verlichting zorgde. Het duurde twee jaar alvorens Ferreira de eigenaars had gevonden van alle huizen, sommige wisten zelfs niet meer dat zij daar een eigendom hadden.


Pedralva, in het park Costa Vicentina


Vandaag de dag zijn de huisjes van Pedralva in hun oude glorie hersteld, rustiek en met alle comfort. Er is een dorpswinkel met verse producten uit de plaatselijke groentetuin en inmiddels zijn er ook een twee restaurants.

Pedralva ligt aan etappe 11 van de Rota Vicentina en mountainbiketracks Al13,  Al18 , AL30 en AL36 gaan eveneens door het dorpje.