Weersverwachting in het Park Costa Vicentina

De komende dagen is het weer in het park Costa Vicentina als volgt:Klimaat van het park Costa Vicentina

Het park Costa Vicentina heeft een mediterraan klimaat met Atlantische invloeden. De wind komt meestal van zee en dat geeft in de zomer verkoeling en zorgt in de winter dat het zelfs ’s nachts vrijwel nooit vriest. Er zijn meer dan 300 zonnige dagen per jaar. De gemiddelde dagtemperatuur is in de zomer ca. 24 graden, terwijl het ’s nachts heerlijk afkoelt tot rond de 17 graden. De temperatuur in de winter bedraagt overdag zo’n 14 graden. Neerslag valt er voornamelijk in de periode oktober tot en met april, maar dit wordt vaak afgewisseld met zonnige dagen. De winters zijn relatief nat en zacht. De zomers zijn droog, maar er is zelden sprake van extreme hitte: de temperatuur komt vrijwel nooit boven de 28 graden. In de zomer is de temperatuur dan ook dikwijls tien graden lager dan aan de zuidkust van de Algarve. De grafieken met de gemiddelde maandtemperatuur en neerslag voor het park Costa Vicentina staan hieronder.

weer in costa vicentina: maximum- en minimum-temperatuur.


weer in costa vicentina: neerslag


weer in costa vicentina: zonuren


weer in costa vicentina: dagen met neerslag


De gemiddelde maandelijkse zeetemperatuur staat hieronder afgebeeld. Meetpunt is de zee aan de kust van Vila nova de Milfontes.

weer in costa vicentina: zeetemperatuur


De wind komt in het park Costa Vicentina voornamelijk uit noordelijke richtingen, zoals in onderstaande afbeelding te zien is. Vooral aan de kust waait het vrijwel altijd en is de windkracht dikwijls hoger dan 4 Beaufort.


Storm in combinatie met springvloed leidt een paar maal per jaar tot flinke overlast, zoals te zien op deze video bij het strand van Monte Clerigo.